برای خارج شدن از مرز، با هر هدف و ایدهای، دو مدرک خیلی مهم باید همراه داشت؛ پاسپورت معتبر و ویزای کشور مقصد. ویزاها انواع مختلفی دارن که هدف شما از سفرتون نوع ویزای درخواستیتونو مشخص میکنه. مثلا اگه بخواین به دیدار اقوام برید یا برای گردش به کشور مقصد سفر کنید، باید ویزای گردشگری کشور مقصد رو دریافت کنید یا اگه برای ادامه تحصیل قصد دارید به کشور مقصد سفر کنید، باید ویزای تحصیلی دریافت کنید. با شرایط فعلی اقتصادی مهاجرت تحصیلی تقاضای زیادی پیدا کرده. ویزای تحصیلی، نوعی مجوز اقامت موقت محسوب میشه که به دارنده اون ویزا اجازه زندگی، تحصیل و حتی کار در مقصد رو میده.
برای تحصیل در خارج از کشور، اولین گام گرفتن پذیرش از موسسه آموزشی اون کشوره. باید با دانشگاه، کالج یا مدرسۀ پذیرندۀ موردنظر مکاتبه کرد تا شرایط ورود به اون موسسه رو بشه سنجید. معمولا سایتهای این موسسهها شرایط پذیرش و مزایای تحصیل رو نوشتن. شرایط پذیرش به نوع موسسه و حتی کشور مقصد شما بستگی داره؛ اما یکی از شرطهای اصلی دانشگاهها و کالجها، دانش زبان انگلیسی یا زبان کشور مقصده. شما برای گرفتن پذیرش از دانشگاهها و کالجهای کشورها انگلیسیزبان، باید مدرک زبان انگلیسی آیلتس یا تافل با نمره بالا ارائه بدید. البته به تازگی این موسسات آموزشی پذیرش مشروط به دانشجو میدن؛ یعنی قبل از شروع دوره تحصیلی و تدریس واحدهای درسی، دانشجو باید توی کلاسهای زبان شرکت کنه و بتونه نمره زبان مورد نظر رو به دانشگاه یا کالج ارائه بده.
پیشنهاد میکنیم قبل از اقدام برای پذیرش، زبان کشور مقصد رو یاد بگیرید تا برای برقراری ارتباط با شهروندان کشور مقصد یا داشتن کار دانشجویی به مشکل برنخورید. البته خیلی از کشورها برای دانشجوهای بینالمللی کلاس زبان ملی خودشون رو حین تحصیل برگزار میکنند. مثلا اگه تحصیل در فرانسه هدفتون باشه و پذیرش از دانشگاه انگلیسی زبان داشته باشید، حین تحصیل میتونید توی دورههای زبان فرانسه هم شرکت کنید و با این زبان تو کشور مادر آشنا بشید.
بعد از گرفتن پذیرش نوبت به آماده کردن مدارک دیگه میرسه. یکی از مهمترین مدارک برای درخواست ویزای تحصیلی، ارائه تمکن مالی و گردش حساب سه ماههست. تمکن مالی هزینه زندگی یکسال تحصیل در کشور مقصده و باید موقع درخواست ویزا این مبلغ توی حساب جاری شما موجود باشه. میزان اون مبلغی که باید توی حساب تمکن مالی شما باشه، نسبت به کشور محل تحصیل متفاوته؛ مثلا برای فرانسه باید مبلغی حدود 1000 یورو ارائه بدین و برای تحصیل در کانادا باید حداقل 1200 دلار کانادا تو حسابتون باشه.
توی مرحلۀ پذیرش و ویزای بعضی کشورا، شرایط سنی اهمیت زیادی پیدا میکنه. مثلا برای دوره لیسانس تویه کشوری مثله کانادا، باید تا 20 سالگی اقدام کرد، برای مقطع ارشد تا 25 سال و برای دکترا بهتره تا 33 سالگی اقدام کرد. اگه سنتون بالاتر از موارد گفته شده باشه، انتخاب محدودتری خواهید داشت. مثلا برخی رشتهها رو نمیتونید انتخاب کنید یا برخی رشتهها تنها در کالج میتونید بخونید و نه در دانشگاه.
اجگه تمام شرایط بالا رو داشته باشید، باید برید مدارک جزئیتر، مثل ترجمه مدارک تحصیلی یا مالی، عکس و پاسپورت معتبر. یکی از موارد مهم برای افسر ویزای تحصیلی، انگیزهنامۀ تحصیلی شماست. همونطور که از عنوان این نامه مشخصه، باید انگیزه خودتون از تحصیل در خارج از کشور، رشته تحصیلی انتخاب شده یا محل تحصیل شرح بدین. نحوه نگارش این نامه هم خیلی اهمیت داره؛ باید دقت کنید که غلط گرامری یا املایی نداشته باشید و جملهای کپی نباشه. حتما توی این نامه به تاثیر تحصیل در اون کشور روی زندگی و کسبوکارتون بعد از تحصیل اشاره بکنید. حتی اگه قصد گرفتن اقامت بعد از تحصیل هم داشته باشید، نباید توی انگیزهنامه مطرح کنید! از مزایای این دوره برای زندگی در کشور مبدا توی نامه قید کنید و بر بازگشت به کشور خودتون تاکید داشته باشید.
بهطور خلاصه مراحل درخواست و دریافت ویزای تحصیلی به ترتیب زیر طبقهبندی میشه:
درباره این سایت